GIGABIT RÉZ HÁLÓZATON

 

LANmark-7A kábelezési rendszer a Nexanstól


A Nexans által forradalmasított LANmark-7A kábelezési rendszer jelenleg a piac egyik legjövőbemutatóbb megoldásának tekinthető. Az 1000MHz sávszélességre maghatározott szabvány, 40Gbps adatátviteli sebességet biztosít.


Cat 7 kábelezés


A Nexans azon gyártók egyike, akik a világon elsők között reagáltak a piac igényeire, és kifejlesztették a 600MHz sávszélességű, 10Gbps adatátviteli sebességre képes rézkábelezést. Azonban a Nexans az egyetlen közülük, aki egy, a korábbi csatlakozófelületekkel kompatibilis megoldást hozott létre, a GG45 csatlakozót. Így, ha jövőtálló megoldást szeretnénk, a GG45 csatlakozó lehetőséget biztosít számunkra, hogy a 10Gbps átvitelre képes, 600MHz sávszélességű kábeleket könnyedén csatlakoztathassuk a hálózat egyéb, RJ45 felülettel rendelkező elemeihez.


LANmark-7A - 40Gbit-re felkészítve


A Nexans által kifejlesztett LANmark-7A megoldás találkozik az ügyfelek és adatközpontok részéről várható, a tervezett "Video on Demand" szolgáltatások biztosításához szükséges 40Gbit-es adatátviteli igénnyel. Ennek széleskörű elterjedése 2015 utánra valószínűsíthető. A LANmark-7A forradalmi megoldás, amely - támogatva a nagy frekvenciát - 40Gbit-ig terjedő kapacitást kínál. A rendszer - a 2003-ban bemutatott GG45-ös csatlakozó modul felhasználásával - kompatibilis a hagyományos RJ45 alapú (100baseT, 1GBaseT, 10GBaseT) hálózatokkal.


A LANmark-7A előnyei


1. Kétszer akkora sávszélességgel és fele akkora áthallással rendelkezik, mint a Cat6A rendszer
2. A LANmark-7A az IEEE802.3 szabvány szerint fejlesztve, jövőálló a 40Gbit-es alkalmazásokat illetően, ugyanakkor visszafelé is kompatibilis
3. A LANmark-7A rendszerrel telepített hálózatok esetén a 40Gbit-re történő átállás egyszerűen, a patch kábelek cseréjével megoldható
4. A 360°-os árnyékolásnak köszönhetően teljes idegen áthallás védettséget biztosít

 

GG45 csatlakozó szerelése


A Nexans létrehozott egy speciális szerelőszerszámot, amellyel könnyedén, betűzőszerszám nélkül szerelhető a GG45 csatlakozó.
A modul kompatibilis a Nexans panelekkel és fali aljzatokkal, így csatlakoztatása nem igényel semmilyen speciális kiegészítőt.


Egy végpont, több szolgáltatás


A Cat 7 (7a) kábel lehetővé teszi, hogy egy végponton több eszközt üzemeltessünk zavarmentesen GG45 kompatibilis splitter patch kábelek segítségével.


Eszközcsatlakoztatási lehetőségek:


1. 4 x 1 érpáras alkalmazás mint pl. hang, fax, CATV/CCTV
2. 2 x 1 érpáras alkalmazások + 1 x 2 érpáras alkalmazások mint Ethernet vagy Fast Ethernet
3. 2 x 2 érpáras alkalmazások
4. 1 x 4 érpáras alkalmazások mint Gigabit ethernet

 

http://www.youtube.com/watch?v=aXr91BlM7U4
http://www.youtube.com/watch?v=z_gLEIPSrHk
http://www.youtube.com/watch?v=Z2puC8ZcnAc
http://www.youtube.com/watch?v=zu99XP9sbTU